ИЗГРАЖДАНЕ НА ЛИНЕЙНИ ОБЕКТИ, СГРАДИ, СЪОРЪЖЕНИЯ И МОНТАЖ НА ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ. ПЛАНОВЕ НА ИЗГРАДЕНИТЕ КОМПЛЕКСНИ ОБЕКТИ - ПРИЛОЖНА ГЕОДЕЗИЯ ЧАСТ 1 ИНЖЕНЕРНА ГЕОДЕЗИЯ - КНИГА 3.3

Автор: Георги Милев, Иво Милев
Издателство: Съюз на геодезистите и земеустроителите в България


Формат: 21.00 х 30.00 mm; 468 стр.; 2022 г.; твърди корици

В книга 3, на част 1. Инженерна геодезия от Приложна геодезия, са разгледани същността, задачите и ролята на Инженерната геодезия при проектирането, трасирането, изграждането и експлоатацията на конкретни типове инженерни обекти – линейни обекти, сгради, съоръжения и монтаж на технологично оборудване, планове и информационни системи на изградените комплексни обекти и др.
Поради многостранността на третираните проблеми и големия обем на изложената материя, надхвърлящи 1000 страници, книга 3 се издава като три книги – книга 3.1, книга 3.2 и книга 3.3.
Изложени са особеностите в геодезическите работи при проектирането и строителството на линейни обекти (пътища, жп линии, магистрални тръбопроводи и др.) и съоръженията по тях (мостове, пътни възли, тунели, така и на метрополитени и др. – книга 3.1, без мостове), както и геодезическите работи, свързани с методите, технологиите, трасирането и контролните измервания през време на строителството и монтажа на сгради, съоръжения (язовири, спортни, с гражданско предназначение, високи съоръжения и др.) и монтаж на машини с различно предназначение, изграждани самостоятелно или в комплекси от инженерни обекти, както и хидромелиоративни обекти и корекции на реки, засушавания и наводнения – книга 3.2. По-нататък е представено съставянето на плановете на изградените обекти и кадастъра на комуникациите на комплекси от инженерни обекти и съответни информационни системи. За различните обекти, в изложението тук, най-напред се дава кратка, специфична информация за тяхната същност, изграждане, изисквания и нормативна база и особености. Така наред с другото се използва актуалната инженерна информация и терминология и специалистите говорят на един език помежду си, още повече, че третираните проблеми са интердисциплинарни.

Структурата на книгата е оригинална. Изложението е в съответствие с възприетия начин на изложение в книги 1 и 2 на авторите, с действащата нормативна база и с възможностите, които предлагат съвременните дигитални апарати, инструменти, системи и технологии. Тя отразява в голяма степен вижданията, дългогодишните изследвания, преподавателски опит, участието в изграждането и изследването на деформациите на инженерни обекти, включително и на такива с оригинални пространствени конструктивни решения, реализирани с участие на авторите.
Книгата е предназначена за специалистите, работещи по изграждането (проучване, проектиране, строителство, монтаж) и експлоатацията на различни инженерни обекти и комплекси от тях. Също така и за преподавателите, докторантите, студентите от направление „Архитектура, строителство и геодезия“ и др. и за практикуващите специалисти в областта на Инженерната геодезия, препоръчително заедно с останалите две книги от нея.

Авторите

3. ИЗГРАЖДАНЕ НА ЛИНЕЙНИ ОБЕКТИ, СГРАДИ, СЪОРЪЖЕНИЯ И МОНТАЖ НА ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ. ПЛАНОВЕ НА ИЗГРАДЕНИТЕ КОМПЛЕКСНИ ОБЕКТИ

Съдържание на книга 3 (3.3):

3.10. Обща информация за изграждането насградите, промишлените съоръжения и технологичното оборудване

3.11. Проектиране, трасиране и контролиране на съоръжения с гражданско предназначение

3.12. Планове и модели на изградени обекти и на кадастъра на подземните комуникации

3.13. Обобщение и заключение

50,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Цена: 50,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!