КОМПЛЕКСНИ СИСТЕМИ ЗА ГЕОЗАЩИТА

Издателство Техника

Автор: д-р инж. Чавдар В. Колев
формат 23,0 х 16,5 cm; 2007 г.; 164 стр.; меки корици

В книгата са разгледани общите системни зависимости и съответствията с проектните предпоставки, конструктивните и технологичните свойства на съставните съоръжения и мерки за геозащита, като са формулирани прагматични методи за решения. Изяснени са принципите на интегралния подход, подкрепени с характерни примери. Предложената класификация на комплексните геозащитни схеми може да се използва пряко като набор от готови принципни схеми за приложение при съответстващи случаи от практиката. Обстойно са представени бреговите процеси, които посредством абразията и ерозията са сред най-често срещаните причини за свлачищата.
        Разгледани са въпросите за оптимизацията на съоръженията и системите за геозащита, като са предложени общи математически решения, конкретни примери и препоръки за различни видове конструкции и системи.
        Изяснени са проблемите на експлоатацията на геозащитните съоръжения и системи. В тази връзка са развити въпросите за експлоатационната надеждност на този тип системи, както и за технико-икономическата им оценка.
        Книгата е предназначена за специалистите по укрепителни конструкции, за техническите специалисти в държавната и общинските администрации, които се занимават с укрепване на свлачища и брегоукрепване, както и за студентите от УАСГ, МГУ, ВСУ и др.

12,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Цена: 12,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!